Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Forumu’na katılmak için ata topraklarındayız. 1998 yılında başkent olan Astana her geçen …
Geçtiğimiz hafta Kazakistan’ın Türkistan şehrinde “Türk Dünyası ve Enformasyon” başlıklı bir uluslararası forum düzenlendi. Güney Kazakistan Valiliği, Uluslararası Türk Akademisi’nin …
2016 yılının sonunda başlayan Astana görüşmelerinin 4. turunda Suriye’de geçici ateşkesi sağlayabilecek bir mutabakata varıldığı görülüyor. Türkiye, Rusya ve İran’ın …
Tek sesli propaganda araçlarının giderek daha meşru ve etkili zemin buldukları siyasal/sosyal süreçlerin toplum faydasına yönelebilmesi için değişik fikirlerin ve …
Yusuf Akçura 1900’lü yılların başında Üç Tarz-ı Siyaset adlı çalışmasında Osmanlı Milleti, İslam Ümmeti ve siyasi bir Türk Milleti meydana …
Bu tespiti ilk kez yapmıyoruz. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in ülkesinin geleceğine ilişkin ortaya koyduğu fotoğraf daha önceki yazılarımızda rahatlıkla görülebilir. …
Referandum sonuçları henüz kesinleşmedi ancak mevcut yargı/siyaset dengesinde malumun ilanının çok uzun sürmeyeceği kanaatindeyiz. Eğer referandum sonucu bu haliyle kesinleşirse …
Yarın ülkemizin, çocuklarımızın, nesillerimizin geleceğini etkileyecek çok önemli bir referandumda oy kullanacağız. Belirtmek gerekir ki hiçbir Türk vatandaşının “ben oy …
Türk dünyasının iş birliğinde kalıcı ve yapısal bir ilerleme kaydedebilmek için günümüz gerçekleriyle örtüşen bir ortaklık süreci meydana getirilmesi gerekiyor. …
Hamaset Türk Dil Kurumu sözlüğünde şöyle geçer: Birincisi “yiğitlik, kahramanlık, cesaret”. İkincisi “etkilemek için yapılan abartılı anlatım.” Geçmişte Türk milliyetçiliğinin …
16 Nisan Referandumu Türk milliyetçiliğinin gelecek yönelimi ve doğu-batı eksenindeki konumlanması açısından büyük önem taşıyor. Türk milliyetçilerinin siyasal zeminde demokrasi …
Türk Dünyasının yakınlaşması, iş birliğini artırması ve kurumsal bir ortaklığa dönüşebilmesi için dört taşıyıcı kolonun güçlendirilmesi gerekiyor. Siyaset, ekonomi, eğitim …
Günümüz diplomasi alanında rekabet edebilirliğin sağlanması ve bu süreçte başarı kaydedebilmek için geleneksel etkileşim araçlarının dışına çıkarak farklı güç unsurlarını …
Referandum sürecinde bir değişiklik olmazsa tartışılan anayasa paketiyle milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi teklif ediliyor. TBMM’de en fazla “hayır” oyuyla …
Bugün Kazakistan’ın başkenti Astana’da çok önemli bir toplantı gerçekleştiriliyor. Suriye’deki ateşkesi kalıcı hale getirmek için garantör sıfatıyla Türkiye ve Rusya …
Anayasa değişikliği paketinin oylanması sürecinde yarıya gelindi. Neticeyi paketin bütünü üzerindeki oylama belirleyecek. “Evetlerin” gidişatı değişebilir mi? Bu ihtimali bekleyip …
Birkaç gün önce kendi sosyal medya hesabımdan YPG’li teröristlerin örgütün bir kolu olan HPC (Toplumsal Savunma Güçleri) eliyle Afrin’de eğitildikleri …
Terör örgütleri karşısında “millî seferberlik” ilan edildiğine göre kınama ve lanetlemenin dışında etkili ve önleyici bir mücadele içeriği oluşturmak gerekiyor. …
Türkiye bir hükümet sistemi değişikliği ihtimaliyle karşı karşıya… Bu kararı verecek nihai unsurlar ,TBMM’deki milletvekilleri ve eğer 330 sayısına ulaşılırsa, …
Tarihsel bazı dönemleri ölçüt alıp mutlak bir uyarlama yapma gayretiyle sürdürülen “Türkler için en uygun yönetim modeli nedir?” şeklinde bir …
Rusya’nın Ankara Büyükelçisine yapılan suikast, olası sebepleri ve etkileri bakımından büyük önem taşıyor. “Millî Seferberlik” ilan edilen bir dönemde terör …
Türkiye’nin yüzünü nereye döneceği tartışmaları inişli-çıkışlı bir seyir izlese de önümüzdeki 10 yıllarda gündemdeki yerini koruyacak gibi görünüyor. Türk Birliği …
1992-1996 yılları arasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevini yürüten Butros Gali, dönemin gelişmelerini özetleyen şu cümleyi kurmuştu: “İlk olarak mikro …
Hükümet sistemi değişikliğini içeren Anayasa teklifi metni AKP ve MHP tarafından son şekli verilerek TBMM’ye gönderildi. Bundan sonra komisyon ve …