Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Bugünkü bilgilerle baktığımızda …
Türkiye’nin şu anda sırf vakıfların çıkarı için ulusal bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya olduğunu biliyor muydunuz?Hatırlarsanız daha önce vakıf üniversiteleri …
CNN Türk gibi yayıncılık dünya televizyon tarihinde görülmedi. Ankara Şehir Hastanesinin önünden birkaç polisin düzenlediği trafiği 45 dakika canlı yayınladılar. …
Yıllar önce “Dil giderse ne kalır?” başlıklı yazımda, özellikle büyük inşaat firmalarının ‘towers’lı, ‘city’li, ‘country‘li, ‘mall’lı, ‘center’lı isimlendirmelerine tepkimizi kaleme …
Milliyetçilik nedir? Vatansever olmaktır. Peki, vatanseverlik nedir? Vatanseverlik çok şeydir. Mesela? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Görevini dosdoğru, iş ahlakına …
Türkiye’de toplumun ayrışmadığı, kitlelerin birbirini ötelemediği ve kamplaşmanın büyümediği bir alan kaldı mı acaba?..12 Eylül öncesinin Türk halkına miras bıraktığı …
Meşhur “Hoca camide” repliği gibi bir dekleştirme değil tabii…Malum daha ziyade “saray” diye anılıyor Cumhurbaşkanlığı Külliyesi halk arasında. Resmi adı …
Prof. Dr. Cemal Kurnaz verimli bir ilim adamı. Eski Edebiyatçı… Son çıkan kitabı “Türk Olmak”. Denemelerini bir araya getirmiş. Post …
Dünya Sağlık Örgütü’ne göne, Covid-19’un en çok etkilediği sektörlerden biri de bankacılık. Öyle ki, başta Amerika, Rusya ve Fransa gibi …
ABD – AB yaptırımları eşzamanlı geldi. Tesadüf olabilir mi? Bakacağız. Arkadan Rusya; Suriye, Akdeniz, G. Kafkasya ve Ukrayna/Kırım’da ağır sorunları …
ABD’deki seçimler öncesinde Antifa denilen örgüt, ülkenin altını üstüne getirdi. Örgütlenirken ve eylem için toplanırken Arap Baharı’nda olduğu gibi sosyal …
Enflasyon, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı ve yaşamın acımasız zorlukları kuşku yok ki aileleri olumsuz etkiliyor ama en çok da anne …
Geçmişte Devlet Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü dahil birçok görevde bulunmuş tecrübeli de bir siyasetçi olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat …
Rauf Denktaş‘ı 13 Ocak 1912’de kaybettik. 9 yıl oluyor. Denktaş demek, “Türk” demek… Denktaş demek “Kıbrıs” demek… Ve Denktaş demek …
7 Ağustos 2020 günü Tahran’ın en işlek caddelerinden birinde ilerleyen bir otomobile kurşun yağdırıldı… Motosikletli iki saldırgan olay yerinden hızla …
6 Ocak 1991’de kaybettim babamı. Önümüzdeki hafta “Babamın öldüğü yaşta” olacağım için vasiyet işini öncelemeye çalıştım. Oysa yerim Ankara Karşıya …
Dolar/TL’nin, enflasyonun ve işsizliğin yükselişini durdurmanın iki yolu var:1-Eğitim, hukuk ve ekonomide reformlar yaparak yüksek teknoloji içeren mallar üretmek.Ancak bunu …
ABD’de demokrasiyle bağdaşmayan olaylara baktığımızda, provoke olabilecek anlayış ve kültürde bir kitle oluştuğunda, bir başkanın dahi kışkırtıcı olabileceğini gördük. Demokrasi …
Türkiye’nin önünde gerçekte üç temel sorun vardır: Bunlardan birincisi pandemi diğeri ekonomi üçüncüsü de dijitalleşmedir. Dış sorunlar olan Kıbrıs, Mavi …
2020 TÜFE oranı yüzde 14,6 oldu. Yüksek enflasyon yaşayan ekonomilerde faizleri nominal faiz üstünden konuşmak aldatıcı olur ve istismarlara neden …
Almanya’nın Sesi, Tayyip Erdoğan‘ın Avrupa Birliği’ne yönelik “Yeni bir sayfa açalım” önerisine, AB’nin eski Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini‘nin, “Bu beyan, …
1 Kasım 1924’de doğan ve çocukluğunda çobanlık yapan, merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 1949’da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden “yüksek …
IŞİD, Ayn el-Arap’a saldırınca, HDP ve PKK “sokağa çıkma” çağrısı yapmış, bu çağrı üzerine başlayan ve “Kobani olayları” diye bilinen …
Tasavvufi hayat ve mistik düşüncede “Bir lokma ve bir hırka” anlayışı, mal hırsına, dünya cazibesine kapılmamayı ifade eder. Hırka anlayışı …