2010 yılında Mavi Marmara gemisi Gazze’ye doğru yola çıktığı günlerde Türkiye ile İsrail ilişkileri pamuk ipliğine bağlı durumdaydı. Aslında her …
Suriye iç savaşından sonra ortaya çıkıp başımıza bela olan IŞİD’in, bu sefer “yabancı hücreleri” marifetiyle gerçekleştirdiği İstanbul Havaalanı katliamı, yaşadığımız …
İsrail ile sürdürülen normalleşme görüşmelerinin sonuçlandığı haberini dün “Düşman azaltma yolunda ilk adım” manşetiyle verdik. Zaten daha önce de dış …
Bizim ağız alışkanlığıyla veya galatı meşhur olduğu için İngiltere dediğimiz ülke, bildiğiniz gibi, aslında Birleşik Krallık adlı bir devletin dört …
Yarım doktor candan eder; yarım hoca dinden eder demiş atalarımız. Hoca dedikleri din âlimleri. Âlimin yarısı olur mu? Olmaz tabii. …
İngilizlerin bugünlerde “acaba Avrupa Birliği’nde kalalım mı, yoksa ayrılalım mı” diye kendi aralarında tartıştıklarını, hatta tartıştıkları yetmezmiş gibi bu konuda …
Geçenlerde bir vesileyle Osmanlı tarihinin 18. yüzyılına dair bir şeyler okurken dikkatimi bir ayrıntı çekti: 3. Ahmed’den 3. Selim’e kadar …
Devlet güneydoğuda “askeri amaçlı” yol ve barajlar inşa etmekten vaz geçmediği için PKK’nın ateşkesi bitirdiğini açıklayıp “öz yönetim”, “serhildan” ve …
Yeterince ciddiyetle ele alınıp sorulmayan ve galiba cevabı da pek merak edilmeyen bir soru var: PKK şu anda yaptıklarıyla neyi …
PKK’nın Çözüm Süreci boyunca ara verdiği cinayetlerine yeniden başlamasının gerçek sebebini bilmeksizin ne söylesek boş. Her ne kadar son iki …
İki yıl önce bir girişimde bulunmuşlardı, ilahiyat fakültelerinden felsefe, mantık vb dersleri kaldırmak üzere… Kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine o gün …
Siyaset kurumunun amacının, işlevinin veya varlık sebebinin ne olduğuna dair sayısız görüş var. İsteyen kendi anlayışına göre bunlardan birini tercih …
Gerçeklere dokunmayıp etrafından dolaşmanın en kolay yolu hamaset… Önceki gün minik bir cesedin fotoğrafı görüntülenme rekoru kırdı. Sosyal medyada herkes …
Seçimden hemen sonra Çözüm Süreci’nin sona erdiğini açıklayan PKK’nın “ateşkesi” bitirdiğini ve “devrimci halk savaşı” başlattığını ilan ederek giriştiği terör …
Avrupalılar’ın Yunanistan’a her konuda gösterdiği sonsuz hoşgörünün sebebi olarak bugünkü Batı medeniyetinin temelinde Yunan kültürünün bulunması dolayısıyla bu ülkeye duyulan …
Toponomi ve onomastik çalışmalarından öğrendiğimize göre, Avrupa ve Asya adlarını üzerinde yaşadığımız toprakların eski sakinlerinden Fenikelilere borçluyuz. Ege kıyılarında yerleşmiş …
Tuğrul Türkeş olayı önceki gün uzun uzadıya sözünü ettiğimiz iyi senaryo-kötü senaryo dönüşümüne cuk diye oturan bir örnek oldu. Hatırlayacak …
Ne siyasette ne de sosyal hayatta olaylar her zaman istediğimiz gibi gelişmiyor. Bazen iyi senaryo gerçekleşiyor, bazen kötü senaryo. Ama …
Fikrimi baştan söyleyeyim: HDP eş başkanı Demirtaş’ın “PKK silah bırakmalı” çağrısı olumlu bir gelişme. Gerçi bunca zaman boyunca işlenen cinayetlere …
Kendi derdimiz başımızdan aştığı için belki duymamış olabilirsiniz, geçtiğimiz hafta içinde Slovakya hükümeti, ilginç bir açıklamada bulundu. Avrupa Birliği’nin Suriyeli …
Siyasi partilerimiz bir koalisyon hükümeti kurmayı başaramadılar. Geriye tek bir seçenek kaldı: Cumhurbaşkanının bir “seçim hükümeti” ataması. Anayasaya göre, bu …
Her seçimin özel bir “gündem”i oluyor. Mesela Öcalan’ın yakalanması 1999 seçiminin gündem konusuydu. Meclisteki partilerin bugünkü gibi bir araya gelip …
Türkiye’nin en büyük sorunu etnik ayrılıkçı bir siyasi hareketin tehdidine maruz kalmak değil bence. Bu etnik ayrılıkçılık sorununun önce tanımlanması, …
Görünen ki yeniden seçime gidiyoruz ülkece. Bir sonraki seçim daha önce yaptığımız seçimden daha farklı nasıl bir tablo ortaya çıkarabilir, …