Özellikle ABD’de giderek yaygnlaşan ‘Soğuk Lipoliz’ tedavisi, bıçak ya da iğne kullanımı olmadan gerçekleştirilen ve kısa sürede yağları yok eden …
Yaşımız ilerledikçe, boynumuzun sarktığını, gerdanda çizgilerin oluştuğunu ve çene hattındaki belirginliğin kaybolduğunu fark etmeye başlarız. Evet boynumuz, bakımlı değilse, yaşımızı …
Cilt yenileme ve yaşlanmayı engelleme uygulamaları öncelikli olarak, kişinin kendisini daha iyi hissetmesine ve görmesine yarayan bir bütündür. Kişi kendisini, …
İnsan vücudunun en önemli kök hücre deposu, kendi yağıdır. Dolayısıyla kök hücre tedavisi üç aşamada gerçekleşir dersek, birinci aşamayı kişinin …
Gözaltı vücudun en ince cildine sahiptir. Cilt yapısına bağlı olarak cilt ne kadar inceyse, cilt altındaki kılcal damarlarda dolaşan …
1) Makyaj nasıl temizlenmeli? Temizleyici üründen yeteri kadar alıp, tüm yüzünüze ve boynunuza sürün, yüzünüzün ortasından başlayıp, hafif …
Makyaj malzemesi seçerken sağlımız için nelere dikkat edelim? Makyaj malzemelerinin çoğu sentetik boyalar içerir. Ruj ve farlarda bulunan azoik renklendiricilerin …
Yaşlılık lekeleri nasıl oluşur? Yaşlılık 65 yaş üzeri olarak tanımlanır ancak doğumdan itibaren başlayan bir süreçtir. 20 yaşına kadar …
Yaşlanma cildimizin doğal bir sürecidir. Her insan er yada geç yaşlılık belirtilerini göstermeye başlar. Cilt altında yağ dokusunda …
Dar pantolonlar, vücuda uygun olmayan iç çamaşırları, düşük bel pantolonlar, çok bol giysiler, naylon çoraplar, yüksek topuklu ayakkabıların vücuda ne …
Kadın ve erkeğe uygulanacak botoks birbirinden farklı mıdır? Örneğin, doz olarak, uygulanan bölge olarak vb. ne gibi farklar var? …
Direkt güneş ışığının sorumlu olduğu ve en sık görülen cilt sorunu; akut ve kronik güneş yanıkları ve bunun doğurduğu olumsuzluklardır. …
Artık hepimiz güneşin zararları hakkında genel bir bilgiye sahibiz. Hangi saatlerde kaç saat güneşte kalınmalı, güneş koruyucular hangi faktörü …
Güneşin deri üzerindeki olumsuz etkilerinden biraz bahseder misiniz? Güneşin genel sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini hepimiz biliriz ve bu etkilerden olabildiğince …
Yaş ilerledikçe, derimizin dermis katmanında bulunan hücre sayısı azalır. Buna bağlı olarak derinin destek elemanları arasında bulunan elastin(cilde esneklik verir) …
Çeşitli çevresel etkenlerle ve geçen yılların etkisiyle, yüzümüzde ölü deri birikimi, kırışıklık, lekeler, sarkma, gözeneklerin genişlemesi gibi deformasyonlar başlar. Bu …
Makyaj malzemesi seçerken sağlımız için nelere dikkat edelim? Makyaj malzemelerinin çoğu sentetik boyalar içerir. Ruj ve farlarda bulunan …
İleri yaşlardaki aknelerin pek çok sebebi vardır, örneği androjen hormonlarının yüksek ve aşırı duyarlılığı, sebum yani yağ bezi salgısında …
Yazın görülen cilt hastalıkları arasında aşırı terlemeye bağlı sorunlar da gelişir ve halk arasında “isilik” olarak adlandırılan cilt hastalığı …
Mevsim geçişleri cildin en büyük düşmanlarından biri. Baharı iyice hissettiğimiz bu günlerde, kışın yıpranan cildinizi tazelemenin zamanı geldi. Ölü …
Diğer tüm organlarımız gibi cilt sağlığı için de beslenmenin önemi büyük. Sağlıklı beslenerek cildinizin gençliğini ve güzelliğini uzun yıllar koruyarak …
Botox ilk olarak 1997 yılında yaşlanmayı önleyici mucize ilaç olarak piyasaya sürüldü! Botulinum toksinin insan hastalıklarının tedavisinde kullanma girişiminde …
Yaşlılık 65 yaş üzeri olarak tanımlanır ancak doğumdan itibaren başlayan bir süreçtir. 20 yaşına kadar büyüme ve gelişme olarak …
Deri, embriolojik hayat gelişiminde sinir sistemi ile aynı yerden yani, ektodermden gelişir, dolayısıyla deri ve sinir sistemi arasında yakın ilişki …