Evlat acısı ne kadar zor bir acıdır ve büyük imtihandır. Yavrularımız hepimizin göz bebeği onların kılına zarar gelmesine rızamız yoktur. …
Bazı meslekler sadece iş değil aynı zamanda meşrep olurlar. Meşrebiniz yani hayat tarzınız, huyunuz, ahlakınız olur o meslek. Yazarlık da …
Çocukları uyarıyordu; “Baba etme şu makineyi değiştir. Leblebi kavruk oluyor.” Ama yetmişlik usta işini biliyor tabi. “Siz karışmayın buranın leblebisi …
İnsanın hastalık zamanlarında yoldaşları oluyor. Bazen bir nesne, bazen bir arkadaş hatta bazen bir hikâye hasta olduğunuz zamanlarda sizin elinizden …
Memleketimizde her dönemin moda olan kelimeleri vardır. Bir zamanlar da “verimlilik” böyle bir kelimeydi. Maymuncuk gibi her duruma uyardı. Her …
Çağrı çok yaygın bir isim değildi ama hikayesi sağlamdı. Babası askerdeyken bağırsak düğümlenmesinden hastaneye kaldırılmış. Ama ambulans yokluğundan askeri araçla …
Lojman çocuklarıydık. Tırnaklarımız kısa, mendillerimiz temizdi. Babalarımızın işe gidip gelmesi için çalışan servis otobüsü bizi de okula bırakıyordu. Daha doğrusu …
Timur çaycılık kariyerine başlamadan evvel tahsil hayatını lise ikinci sınıfa kadar omzundaki eski bir ceketi taşır gibi taşıdı. Sonunda yoruldu …
At yıkılır adam ölür denilmiştir. Yani insan olanın başına her şey gelir. Küheylan Dayı’nın da başına gelenler insana mahsus hallerdir. …
Okullar yeni açılmışken ilk mektep hatıralarını biraz karıştırsak mı? Yaz tatili biter. Yapraklar sararmaya başlar. Artık akşamları hava serindir. Anlayacaksın …
Bu hafta lokantalar ve ustaların hallerini yazalım istedim. Lokanta açmak isteyene sorulur; ustan kaçtığında ocak başına geçip bir kazan çorba …
Şinasi’yi görmenizi isterdim. Ya da arkadaşlarının deyişiyle “Şino!” Bu çocuk yemeyi hayatının merkezine almış, tam bir yürüyen iştah idi.Çoğumuz yemek …
O zamanlar kızımızın müzik tutkusunun farkında değiliz. Meğer yavrucak içinde bir besteci barındırırmış. “İlk bestesini yaptığında beş yaşındaydı” diyemiyorduk nazar …
Ömrü yolda geçenlerden değilim ama yola, yolcuya hürmetim vardır. Çünkü yolcu olmak zordur. Yol ise ayrı hikâyedir. Benim yolculuk hikâyem …
Oğlum ile anlaşma yapmıştık. Yaz tatilinde bilgisayarını açabilecekti ama okul döneminde bilgisayar kapalı olacaktı. Çocuk verdiği sözde durdu. Yaz geldi …
Doktor olunca insanın adının başına ‘Dr.’ eklenmekle kalmıyor cemiyetin aşina olmadığı nice halleri oluyor doktorların. Hani bir meşhur söz vardır; …
Yazımızın başlığına bakıp da “…yazar burada ‘sandal sefası’ demek istemiştir lakin harfler yamuk düşmüş kağıda…” demeyiniz. Bilerek ve isteyerek ‘Sandalet …
Genç bir arkadaş; “…benim hayatım kayıp abi” deyince üzüldüm. “Neden böyle söylersin?” dedim. “Ailem bana mühendislik okuttu. Ben hiç sevmedim …
Ben fakültedeyken vakıf üniversitesi sadece Ankara’da var idi. Onun da reklâmını hiç görmedim. Ama şimdi üniversitelerin hem sayısı hem reklâmı …
Kütüphanelerin elverişli ortamını fırsat bilerek memuriyet imtihanına hazırlananları artık göremeyeceğiz. Çünkü memuriyet imtihanı bitti ve kütüphaneler eski sükunetine tekrar döneceklerdir. …
Babalardan oğullarına ne çok şey kalır. Bize kalanlardan biri de Kırkpınar sevgisidir. Sanki çayıra biz çıkıp güreşiyoruz. Babam o kadar …
Bilenler bilir bizim Türk dizileri ihraç malı olarak epeyce iş yapıyor. Hangi ülkeler alıyor bilemiyorum. Ama bilmek isterdim. Hangi ülkeler …
Şimdilerde antibiyotik yazmaktan çekinen doktorları görüp de Haside Yenge’yi anmayan yoktur herhalde. Tanıyanlara zaten malum, tanımayanlara da biz tanıtacağız. Her …
Çocuk istikbalde maceraya yer olmadığını, okuması gerektiğini bilecek ki okulu ihmal etmesin. Taner okuyacak olsaydı bile bacılarının ve annesin emaneti …