Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) haziran ayında iki rapor yayınladı. Raporlardan ilki ‘FAO Küresel Gıda Görünüm Raporu’; ikincisi …
Kimi sektörler var ki, savunma, otomotiv, enerji veya demirçelik gibi stratejik sektörlerle karşılaştırdığımızda, günlük hayatımızda veya iş hayatımızda sıklıkla ele …
Dünyanın önde gelen ekonomilerinin tümünün en öncelikli gündem maddesi ‘enerji arz güvenliği’nin 2023 yılı sonuna kadar nasıl yönetileceği. Avrupa’nın önümüzdeki …
Küresel ekonomilerin odağında yer alan madencilik sektörü, gündeminin birinci sırasına çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve şeffaf üretimi yerleştirdi. Çevreye duyarlı ve …
Berlin’de gerçekleştirilen ‘küresel gıda güvenliği’ konulu uluslararası konferans, en az 345 milyon insanın karşı karşıya olduğu küresel gıda kıtlığı krizinin, …
‘Kovid-19’ küresel virüs salgının sebep olduğu arz ve talep şoku, dünya ekonomisi ve küresel ticaretteki kritik yavaşlama, fosil yakıt fiyatlarını, …
Dünyanın elektrikli otomobiller çağı ve uzay çağı açısından en fazla ismini duyduğu, en fazla konuştuğu isimlerden birisi olan Elon Musk …
Tedavüle çıktığı günden bu yana Avrupa Birliği’nin ortak para birimi avronun (euro) serüveni hayli ilginç oldu. Euro ilk kez 1995 …
Dünyanın tanınmış iktisatçılarından Nouriel Roubini 2021 yılının ağustos ayında ‘stagflasyon riski’nin kapıda ve ciddi bir tehdit olduğunu belirttiğinde, hiç kuşkusuz …
Küresel ekonomi adına dünyanın önde gelen kuruluşlarından birisi olan Dünya Bankası (WB), OECD ve IMF gibi, geçtiğimiz hafta yayınladığı son …
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) her yıl düzenlenen en kritik önemdeki zirvesi Bakanlar Konseyi. Bakanlar Konseyi Toplantıları (MCM) vesilesi …
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) 8 Haziran Çarşamba günü açıkladığı yeni ‘Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nun başlığı, ‘Savaşın Bedeli’ydi (The …
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) nezdinde dün ve bugün devam eden İstihdam ve Çalışma Bakanları 2022 toplantısı, küresel pandemi …
21. Yüzyıl, insanoğlu açısından, yeryüzündeki varlığını ‘sürdürülebilir’ kılma adına en kritik sınavları vereceği bir yüzyıl olacak. Küresel ekosistemi sürdürülebilir kılmak, …
Küresel Sistem’in birbirinden önemli kurumları, çok önemli başlıklara orta ve uzun vadeli çözüm ve cevaplar oluşturmaya çalışıyorlar. Ancak, iki ‘siyah …
Türkiye Ekonomisi’ni ayakta tutan sektörlerin güçlü üretim ve ihracat becerisi, Türkiye’yi dünya ekonomisinde GSYH büyüme performansı açısından istisnai, ayrıcalıklı bir …
Daha küresel pandeminin yaraları sarılmamışken, ülke ekonomileri küresel pandemiden kaynaklanan üretim, işgücü ve küresel ticaret kayıplarını telafi etmeye çalışırken, 3 …
Küresel ekonomi aktörleri, son 3 aydır, Rusya- Ukrayna Savaşı’nın katlanmış etkilerine bağlı olarak, küresel emtia fiyatlarını, küresel enerji fiyatlarını, küresel …
18-20 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın ev sahipliğinde, Bonn’da gerçekleştirilen G7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’ndan çıkan en somut gelişme, …
Uluslararası ekonomik sistemin tüm aktörleri, tüm paydaşları yaklaşık 3 aydır Rusya-Ukrayna Savaşı’na, küresel ekonomik sistemde derinleşen enflasyon trendine ve büyüme …
İlk defa 1968’de üretilen çip (chip silicon) entegre devre, tümdevre, yonga, kırmık, çip, mikroçip ya da tümleşik devre, genellikle silikondan …
Atlantik İttifakı açısından iki ‘siyah kuğu’, küresel pandemi ile Rusya-Ukrayna Savaşı, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ‘birlikte’ derinlik kazandırdıkları, ‘Soğuk …
Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı (SDG) gerçekleştirmenin en önemli şartlarından birisini, dünyanın önde gelen ekonomilerinin yeryüzünü, küresel ekolojik sistemi, …
İnsani, ekonomik ve siyasi sonuçları hayli ağır olan iki dünya savaşının çıkış noktası Avrupa’ydı. Avrupa neredeyse bin yıldır savaşıyor,du. 9 …