BUGÜNLERDE çevremde sohbetlerin ana konusu “Yurtdışına nasıl gideriz?” “Hangi ülkeye en kolay gideriz?” oluyor.Çoğunluğu eğitim çağında çocuğu olan iyi eğitimli, …
DOĞA Koleji Şanlıurfalı eski bir eğitimci ve dershaneci Fethi Şimşek’in 2001 yılında kurduğu bir eğitim zinciri. 59 bin öğrencisi, 100’den …
Yaklaşık üç aydır televizyon ekranlarından Suriye benzeri görüntüler izlediğimiz Diyarbakır’dayız. Sokağa çıkma yasağının olduğu Sur dışında normal bir hayat akıyor …
Son yıllarda en sık duyduğumuz kelimelerden biri girişimcilik. Dünya gündeminin de ilk sırasında yer alıyor. Yatırım yapmak isteyenlerin gözü yenilikçi, …
Önce Ankara, ardından Fransa… Yüzlerce insanın hayatına mal olan kanlı saldırılar bir süredir gündemde olan bir tartışmayı yeniden başlattı. Dünyayı …
Dünya mal ihracatı tablosunda, petrol ve doğalgazdan sonra ikinci sırada 2.9 trilyon dolarla, makine sektörü geliyor. Makine sektörü Türkiye imalat …
İş dünyasının son yıllarda büyük bir derdi var. Türkiye’nin saplandığı orta gelir tuzağından, bir anlamda vasatlıktan çıkmak… 1980’den sonra önemli …
Yıl 2000. Washington’da bir otelin lobisinde iki genç öğrenci ile tanışıyorum. Dünyada Bill Gates rüzgarları eserken, Türkiye’de henüz garaj çocukları …
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2000 yılında yaptığı projeksiyonlarda 2010 yılı için güneş enerjisi kapasitesini 4 GW olarak öngörüyordu. 2010 yılına …
Gülseren Onanç, yıllarca Kadın Girişimciler Derneği’nde başkanlık da yapmış bir kadın girişimciydi. Ekonomi ve siyaseti sadece masa başında eleştirmenin yeterli …
Türkiye ekonomide de siyasette de son derece gerilimli bir ortamdan geçiyor. “Yeniden seçim” ise bu gerilimin azalması değil, artması demek. …
Yoksulluk öldürücü bir olgu! Dünyadaki ölümlerin üçte biri, doğrudan yoksulluğa bağlı olarak gerçekleşiyor… İnsanlığın en yoksul yüzde kırk altısı küresel …
Türkler son birkaç yıldır Yunan adalarını keşfediyor. Yunan vatandaşlarının en sevdiği turistler, Türkler… Türkiye’ye gelen Arap turistlerin gözdesi ise İstanbul’un …
Birinci Dünya Savaşı’nın sonları… Ekonominin yüzde 80’nini tarım oluşturuyor ve ticaretin tamamı yabancıların elinde. Ege’nin en önemli ürünü incirde de …
Türkiye yine kendi kendini tüketen bir döneme girdi. Adeta her on yılda bir yaşamak zorundaymışız gibi, siyasi ve ekonomik çalkantılar …
İş dünyası bir türlü kurulamayan hükümet ve barış sürecinde gelinen uzlaşmazlık nedeniyle tedirgin günler yaşıyor. Boşalan alışveriş merkezlerinde, ilk kez …
Türkiye bir deprem ülkesi. En büyük korku ise İstanbul’da yaşanıyor. Yaklaşan İstanbul depreminin faturası çok ağır olacak. 50 bin kişinin …
“Türkiye’nin kaderini değiştirecek yüzyılın mega projesi…” Ekonomi ağırlıklı yeni seçim stratejisi ile ezber bozan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 200 milyar …
Türkiye’deki eğitim sisteminin çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl tek tipleştirdiğinden yakınıyoruz yıllardır. Türkiye’deki eğitim sisteminin sorunları her geçen gün birikiyor, çözümsüzlük girdabı …
Arnavutluk, tarihsel, sosyal ve kültürel arka planıyla Türklerin kendini yakın hissettiği ülkelerden biri. Bir zamanlar Osmanlı coğrafyasının bir parçası olan, …
HDP barajı geçer mi? Kamuoyunun bu seçimde en çok odaklandığı soru bu. Ve bu soru, Halkların Demokratik Partisi’ni en merakla …
ONE (Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği, Türkiye’nin kültürel mirasını markalaştırmak misyonuyla kurulmuş bir dernek. İş dünyasının ünlü isimleri Demet Çetindoğan Sabancı …
Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından biri tasarruf açığı. Milli gelir içinde tasarruf oranı yüzde 13 civarında. Bu oranlar Asya ülkelerinde …