Ekran dizilerinin tatile çekildiği süreçte filmlerin daha bir öne çıkması özellikle yaz aylarında ve tatillerde kendini gösteren rutinlerden. Nitekim televizyon …
‘Gülmek, yan etkileri olmayan yatıştırıcı bir ilaçtır’ demiş Amerikalı mizah yazarı Arnold Glashow… Gel gör ki, türlü dertlerle gün dolduran …
Yaşama anlam katan nedir? Hayatın akışında gelişen olaylar ve karşımıza çıkan kişiler. Kimi zaman pozitif, kimi zaman da negatif etkiler …
Sırlar… Gizli tutulması gereken ya da yaşamın içinde açıklama getirilemeyen şeyler. Daha da önemlisi hayata heyecan katan unsurlar. Zira insanların …
Yaz sezonu yaklaşırken dizi kanadında da hareketlilik artar malumunuz. Kimileri noktayı koyar, kimileri sezon arasına gider. Kimileri de ekranda yer …
Aşk… Birine karşı duyulan büyük sevgi! Peki, duyguların gittikçe sığlaştığı, bencilliğe dayalı çıkarcılığın neredeyse tüm ilişkilerin temelini teşkil ettiği günümüz …
Kadınlar… Üstlerine sayısız söz söylenen, özveriyle severken erkek şiddetine kurban giden, içi kan ağlarken çocuklarına gülebilen… Kısacası erkek egemen dünyanın …
‘Cam Tavan’ denince aklınıza ne gelir? Bu terimin çoğunlukla otomobil veya evle ilgili ekstra özelliklere dair çağrışım yarattığı muhakkak. Lakin …
Başarı… Her durumda varmak için uğraşılan nihai nokta! Lakin başarının kendi kendine gelmediği de bir gerçek. Çünkü başarmanın yarısı inanmaksa …
‘Rekabet, en iyi ürünlerin ve en kötü insanların ortaya çıkmasını sağlar’ demiş, Amerikan radyo ve televizyonunun kurucusu iş insanı David …
Mutlu mesut yaşanırken her şeyin bir anda tersyüz olması… Huzur dolu ev ortamının yanlış anlaşılmadan doğan sorunlarla cehenneme dönmesi… Ne …
Yarışmak, hayatın en vazgeçilmez unsurlarından. Çünkü hayatın kendisi koşuşturmaktan; mevki, para, aşk uğruna rekabete girişmekten; düşe kalka gelişen yenilgilerle-galibiyetlerle dolu …
Mevsimler ve insanlar… Ne kadar da benzeşiyorlar. İnsanın ilkbaharı, çocukluğu; yazı da gençliği. Sonrası, yaşlılık ve ölüm. Ama ne demiş …
Felaketler… Kötü sonuçlar doğuran, zarar veren korkunç durumlar. Dünyanın ve insanlığın geçmişi sayısız felaketle dolu. Günümüzde pek çok can alan …
Her insan kendi orijinalliğiyle gelir dünyaya. Lakin yaşamın dayatma kalıpları ödün vermeye zorlar özgünlüklerden. Kimileri her şeye inat farklılığını ortaya …
‘Deneyim dediğimiz şey, yitirdiğimiz masumiyetimizdir’ demiş Shakspeare… Gerçekten de insan yaşadıkça öyle çok olumsuzlukla karşılaşıyor ki, çocukluğun masumiyeti yavaş yavaş …
‘İnsan sevincini büyüterek anlatmalı, üzüntüsünü kısaltarak’ demiş ünlü yazar-filozof Montaigne. Gel gör ki, kurgu dünyası bunun tam tersini yaptırmakta karakterlerine. …
İç içe geçmiş, kökeninde soru işaretleri taşıyan konulardaki çelişkiyi belirtmek için sıkça kullanılan bir soru vardır… ‘Yumurta mı tavuktan çıkar, …
Günümüz insanının yaptığı en iyi şey,‘tüketmek’! Yitip giden değer yargıları, inançlar, ahlâk bir yana… Ömrünü anlamsız çekişmelerle, üstünlük kurma kaygılarıyla …
Hırsızlık… Gerek tüm dinler, gerekse yasalar tarafından yasaklanmış bir suç. Buna rağmen bolca karşılaşılan bir durum. Dolayısıyla toplumlar, başkalarının rızası …
Aşkta ve dostlukta en önemli şey nedir? Bu soruya cevaben ‘menfaatler’ demek daha uygun olsa da, bencillik ve hırsların tavan …
İnsanın içindeki dinmeyen özlem, ‘çocukluk’… Çoğunluk için çocukluk yıllarında yaşananlar ileriki yıllarda bir başka güzel gelir. Küçüklüğün anıları yıllar geçse …
‘İnsanoğlu çiğ süt emmiş’ demiş atalarımız… İnsanların kötülük yapıp ihanet edebileceğini ve güven duygusunu yıkabileceğini vurgulamak adına. Bu durumda aldatmayı-ihaneti, …
Kötülük, yaşamın ve insan doğasının bir parçası. Kimden geleceği, ne zaman-nerede karşımıza çıkacağı belli değil üstelik. Bunun için de hayat …