Salgın günlerinde MEB eğitimde yeni uygulamalar başlattı. Uzaktan öğretim süreci sancılı ve takibi zor. Tüm bu zorlukları aşarak salgın dönemini …
Bir masal oldu ömrümüz. Bir varmış, bir yokmuş… Sevdiklerimizden ayrılışımız sürüyor. Ölüm haberleriyle sarsılıyor, üzülüyor ve hüzne boğuluyoruz. Salgınla ölümün …
Şiir doğuyor ufuktan. Güneş de bir şiir, dedi. Hayır, dedim. Şiirin kendisi doğuyor. Ufuktan, kalpten, hayatın içinden, acıdan, hasretten, …
Türk edebiyatı vardır. Bu edebiyatın dili de Türkçedir. Türkçe Türk’ün dilidir. Türkçe varsa Türk de vardır. Türkçe edebiyat maksatlı bir …
İnsan, insaniyet makamında insan kalabiliyor. İnsan kalabildikçe yaşama arzusu devam ediyor. Hayata kendisini veriyor, seviyor, seviliyor. İnsan, mahremiyle insan kalıyor; …
Ne çok ölüm var! Ölümlerle öğreniyor, terbiye oluyoruz. Eksiliyoruz belki ama ölümün yok oluş olmadığını bildiğimizden teselli buluyoruz. Diğer tarafta …
Kitaplarla dostluğumuz gün geçtikçe artıyor. Daha çok şiire, daha çok öyküye ihtiyacımız olduğunu yaşadığımız hayat bize gösteriyor. Dostlarımız da bunu …
Herkes kendine dönüyor, güvensizlik yayılıyor. Bilen de bilmeyen de ortada. Konuşmak, ahkâm kesmek en iyi rol oldu. Sosyal medya da …
Bizde siyaset, çoğu insanın üzerine yapışır ve ölünceye kadar devam eder. Taşrada siyasete yön verenler oranın mukim esnafı ve civarda …
Tüm çocukların başta çok yetenekli ve zeki olduğundan bahsedilir. Anne-babalar da bunun farkındadır. Bu çocuklar zaman içerisinde müfredat çarkının dişlileri …
“Ordu’da Bülbül Deresi’nin kenarındaki bir evde doğmuş. Önceleri, kuşları, ağaçları ve balıkları kardeşleri sanıp bir süre onlara “abi” diye seslenmiş; …
Son günlerde herkes izlediği film, takip ettiği diziler üzerinden konuşmaya başladı. Salgın döneminde çoğumuz ya filmlere ya da kitaplara daha …
Şiir dizelerinde bir insanın ismini görmesi kadar mutluluk verici başka bir şey yoktur. Bu mutluluğu zaman zaman yaşıyorum. Değerli şair …
“Bir hedefe varmak için karşısındakilerin duygularını okşama, zayıf noktalarından veya aralarındaki uyuşmazlıklardan yararlanma vb. yollarla işini yürütme.” şeklinde mecazî anlamları …
Okulların güvenli olduğu kabul edildi. Bu düşünceyle bir an önce okullarda tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçilmesi gündeme getiriliyor. Okullar …
İzmir’de acı kadar umut da vardı. İzmir için birlikte dua ettik, birlikte üzüldük. Acılarımız ortaktı. Türkiye bir bütündü. Kalbimiz İzmir …
Şiir şölenleri yaşayan şairlerimizle toplumu buluşturma noktasında önemli bir rol üstlenmektedir. Şiir şölenleri, başta şaire ve eserine olan değeri göstermesi …
Karabağ’daki ilk millet varlığı, Türk kavimlerinden İskitler ve Sakalar olarak bilinmektedir. Bir coğrafyanın tarihî varlığı, kültürel mirası, masalları, destanları, ninnileri …
Okulların yüz yüze eğitim planı yine değişti. Birçoğumuz her türlü riske rağmen okulların açılabileceğini düşünüyorduk. Alınan karar ile okullar 21 Eylül’e …
Her türlü imkânı elde eden insanın nihayetinde neye ihtiyaç duyacağı tecrübelerle sabittir. İnsanın tabiatı gereği insandan uzak olması düşünülemez. İnsanı …
Bayram geldi. Gönüller mahzun, simalar mahcup. Eksik bir şey var gibi. Kurban kesiyor muyuz, kurban oluyor muyuz, yoksa kurban mı …
Asım Gültekin, mücadeleci ve mücehhez bir dava insanı. Allah için koşan, koşturan, dostları buluşturan bir gönül insanını ebedî yurduna uğurladık. …
Kudüs de bizimdi, bizdendi. Kudüs’te doğar, yaşardık. Kudüs veya Orta Doğu coğrafyasında herhangi bir belde emindi, güzeldi, huzurluydu. Şair Ahmet …
Bugün Refik Halit Karay’ın vefatının 55. yıl dönümüdür. 18 Temmuz 1965’te edebiyatımızın, Türkçemizin kavî ve korkusuz kalemi, millî edebiyatımızın sembol …