İnsanın çok konuşanına geveze deniyor. Peki ya makinenin çok konuşanına ne diyeceğiz? Türk astronot için isim belirleme çalışmaları devam ederken, …
Evvela ‘Anneler Günü’ çıktı. Ya da ben ilk onu fark ettim. Fark ettim ama bu çocukluk ve ilk gençlik yıllarımda …
Türk edebiyatında Doğu-Batı sorunu, özellikle 1908’den sonra uzun bir dönem genelde bir ‘iffet’ meselesi olarak sunulur. Bu ahlâkî bakış açısının …
Tek bir soru veya bir anket sosyolojiyi anlamaya rehberlik edemez ama iyimser olmaya yeter. Metropoll araştırma şirketi şöyle bir soru …
Hemen belirteyim, Oğuzhan Asiltürk Milli Görüş’ün önemli simalarından birisidir ama artık aktif bir politikacı değil. Dolayısıyla Asiltürk’le ilgili yazı yazmanın …
Acaba insanlar gibi ülkelerin de bir kaderi var mıdır? Kimi ülkeler fırsatları değerlendirip sınıf atlıyor, kimisi de geriye gidiyor. Türkiye …
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu (Özgür Suriye Ordusu) birliklerinin Afrin’e girmesi üzerine bu köşede yazdığım yazıda şöyle demiştim: …
Geçen haftayı hakem tartışmaları ile geçiren Galatasaray’ın enerjisini ardı arkası kesilmeyen genelde kendini isteyerek ya da istemeyerek içinde bulduğu tartışmalarla …
Bugün farklı bir yazı: Üç aylardayız ya… Üç aylar bir iç muhasebe mevsimidir ya… “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin” …
Bugünlerde, ünlü Kanadalı şarkıcı, besteci ve şair Leonard Cohen’in “Hallelujah” ve “Suzanne” şarkılarını dinliyorum. Bir taraftan da Cohen’in “Herkes biliyor” …
Önce helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anmak ve makamlarını tebcil etmek manevi ve …
Kaybolan Yusuf bir gün döner Kenan eline gam yeme Hüzünler evi bir gün döner gül bahçesine gam yeme” Bu beyitteki …
Ya hastalanarak yahut aşılanarak pandemiyi bitireceğe benzeriz. Hastalanmak da bir nevi aşı. Ne zaman bitireceğiz? Belli değil. Tamamen mi? Belli …
Geçen haftaki yazımızı “Söz’ ile ‘kalbimiz’ arasındaki mesafeyi kaldırarak varırız menzile,” diye bitirmiştik. Söz içimizde yol alan, yoğrulan ve genişleyen …
Yarın 8 Mart, Dünya, daha doğrusu Uluslararası Kadınlar Günü. İlk kez 28 Şubat 1909’da New York’ta Amerika Sosyalist Partisi tarafından …
Buz gibi bir İstanbul akşamında, aylar sonra çıkan tıklım tıklım dolu sokakları geçerek bomboş stadyuma geldik. Köyiçi’nde küçük grupların tezahüratları …
İnsan Hakları Eylem Planı’ yayınlandı, lâkin iktidar cenahında bile heyecan uyandırmadı. Toplumu özgürleştirici kılmak için sürekli ‘yenileşme hamleleri’ yapıyor gözükmek …
Başlıktaki ifade Necip Fazıl Kısakürek tarafından dillendirilen ve “Ey intikamcı Allah! Senin intikamını almaya bizi görevli kıl” ya da “Biz …
Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı KARAR TV yayınında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’la konuşurken ilginç bir …
Kabul etmeliyim ki, son dönemde değerlendirme hatası yaptığım konuların başında İYİ Parti geliyor. Akşener ve arkadaşlarının MHP’den koparak, farklı eğilimler …
Türkiye’nin birbirinden önemli ve can yakıcı sorunları varken siyaset gündeminin merak uyandıran listesinde neler var? HDP’nin kapatılması, olmazsa ve/veya …
İzninizle asıl soruya geçmeden önce biraz malumatfuruşluk satabilir miyim? Bir ünsüz harfin, yanındaki ünlünün etkisiyle ünlü niteliği almasına, ünlüleşme deniyor. …
Ortada bir “Sorun” olduğunu herkes biliyor. HDP’nin aldığı oyla biliyor, PKK’nın varlığı ile biliyor, bölge eksenli kurulan – kurulmakta olan …
KHK mağdurları ile başlayalım. Binlerce kişi bilmem ne terör örgütü ile “iltisaklı” sayılarak ihraç edildi. Bazısı dava açabildi, …