Aslına bakılırsa bir süredir yeniden yazmak için fırsat kolluyordum da içime sinen bir konu bulamıyordum. Geçtiğimiz hafta sonu aradığım ilhamı …
Ne diyordu bu araştırma? Tek cümleyle özetlemek gerekirse, “Ömrünüzü uzatmak istiyorsanız az yiyin” diyordu. Bugüne kadar duyduğumuz, “Az yiyeceksin, sık …
İnsan 150 yıl yaşamak ister mi ya da neden ister tartışması bir yana, bu ömür uzattığı iddia edilen yöntemlerin önemli …
O yazıyı yazdıktan sonra, Facebook’un pek kıymetli algoritmaları konuyla çok alakalı bulduğum bir başka yazı çıkardı karşıma. “Et yemeyi bırakmanın …
Dizinin ilk bölümü olan “Büyük Günahlar” bir yılbaşı partisinde geçiyor. Bölümün başında adlarının Mete ve Nihal olduğunu onlar tanışırlarken öğrendiğimiz …
Söz konusu Kip Anderson olunca konunun en sonunda et yemenin zararlarına ve veganlığa bağlanacağı belli olsa da filmi izlediğinizde her …
Bilim insanları, politikacılar ve hukukçular, bitkilere atılan gübreler ve ilaçlar, hayvanlara yedirilen antibiyotikli yemler, genetiği değiştirilmiş organizmaların mutfaklara girişi, laboratuvarlarda …
Fırında, tavada, haşlanmış, kızarmış, soslu, sossuz, sade, baharatlı hiç fark etmez, her türlüsünü severim. “Çiğ yesek nasıl olur?” diye denemişliğim …
Ben şahsen çok mutluyum bu gelişmeden. Neden mi? İki sebebi var aslında. Birincisi, bütün yazı tatil yaparak, denizde kumda geçiremedikten …
O yazının üzerine bir beyefendi okurumdan şöyle bir mesaj geldi: “Sevin Hanım, lütfen Tahıl Beyin isimli kitabı okuyun.” Ben de …
Dediğim gibi bu işlere biraz olsun meraklıysanız, sağlıklı yaşam/sağlıklı beslenme hareketlerinin başlıca kanalının Instagram olduğunu da bilirsiniz. Türkiye’de de dünyada …
Geçtiğimiz hafta da bilim dünyasında beni epey heyecanlandıran ve çok önemli olduğunu düşündüğüm bir gelişme yaşandı. Finlandiya’da bilim insanları havadan …
Bulunduğumuz coğrafyada milattan önce 2000’lerden bu yana yaşayan bir tür bu. Çeşitli türevleriyle birlikte hem Münbit Hilal denilen bölgede hem …
İsmini hatırlayamadığım okurumuz, herhalde Türkiye’de yazıya konu olan ürünlerin satışı ve tüketimi olmadığından olsa gerek “Bu bizi neden ilgilendiriyor?” minvalli …
ABD’de yaşayan/yaşamış olan yahut da televizyon dizileri, filmler vb. sayesinde burada yaşayanların günlük hayatlarına ucundan kıyısından aşina olan herkesin bileceği …
Peki yazı daha rahat geçirmek için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu? Var tabii… Kendi rahatsızlığımı geçirmek için neler yapabilirim diye …
90’ların sonunda ilk cep telefonları piyasaya çıktığında zaten sınırlı sayıda olan tüm modelleri, hepsinin kısa yollarını filan ezbere bilirdim. Zaman …
Ne demek gıda intoleransı? Basit bir dille vücudumuzun bazı gıdaları gerektiği gibi kullanamaması, yediklerimizin içinde bulunan bazı maddelerin bize faydadan …
Neydi bu belgeler? Şeker üreticileri, Harvard Üniversitesi’nden üç araştırmacıya hatırı sayılır meblağlarda paralar vererek, kalp hastalıklarına neden olan faktörler bağlamında …
Günümüzde ise bu yaklaşım değişti. Artık ne yediğimizden çok ne yemediğimize bakar olduk. Geçmişte “Ben her şeyden azar azar yiyorum, …
Şaka tabii, öyle bir şey demedim. Ama geçtiğimiz günlerde okuduğum ve sizinle de paylaşmayı aklımın bir köşesine yazdığım bir araştırmanın …
Evet, hepimizin başına ara sıra geliyor bu durum. Peki, bu durumlarda ne yiyeceğiz? Öncelikle şunu bilelim: ABD’de yapılan ve yaklaşık …
Kabuğunun içindeki beyaz kısmı ayrı faydalı, suyu ayrı, yağı ayrı… Benim favorim ince ince dilimleyip çilekle birlikte bir önceki akşamdan …
Hâlbuki Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre, “Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik …