Bu üst düzey toplantı NATO’nun bilinen resmi nitelikli “zirve” toplantılarından değil. Maksat ABD’nin yeni başkanı Donald Trump ile diğer NATO …
Türkiye’nin komşu coğrafyasındaki ülkelerle yakından ilgilenme ve çevresinde barış ve istikrara katkı sağlama üzerine kurgulanan aktif dış politikası, sanılanın aksine, …
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya, Çin ve ABD ziyaretleri gündeme damgasını vurdu. Şimdi önümüzde önemli bir ziyaret daha var. Gelecek hafta Brüksel’de …
Fransa’da halkın terörle iç içe yaşamak zorunda kalması nedeniyle ülke uzun süredir olağanüstü hal koşullarında yönetiliyor. Bu durumun nedeni IŞİD …
Ziyarete bir hafta kala Donald Trump SDG’nin ABD tarafından ağır silahlarla donatılmasına ilişkin kararı imzaladı. Trump’ın bu kararı imzalaması Türkiye’de …
Böyle bir zirve elbette yararlı olur. Türkiye ile AB arasında son zamanlarda her iki tarafın da yararına olduğu söylenemeyecek bir …
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan ile başlayan, ardından Rusya, Kuveyt, Çin, ABD ve Belçika ile devam edecek olan seyahatlerinde ele alınacak dosyaların …
Önce Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi yeniden denetime alması kararı gündeme geldi. Bunu Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinin …
Lahey’de toplanan bir uluslararası konferansta geleceğin Avrupa’sının yapılanması tartışılıyor. Tartışmaların arka planında Winston Churchill’in daha 1943 yılında, ikinci dünya …
Tek tek bakıldığında, bu ziyaretlerin tümünün Türkiye’nin ikili ilişkileri bakımından önemi yadsınamaz. Hindistan ziyareti Türkiye ile Hindistan arasında olması gerekenin …
Türkiye bu örgütün kurucu üyesi, üstelik örgüt içindeki en faal üyelerden de biri. Dolayısıyla iyi tanımakta yarar var. Avrupa’da …
Dünya değişiyor, daha girift ve aktörlerin karşılıklı etkileşiminin daha karmaşık hale geldiği bir dönüşüm geçiriyor. Yönetim biçimlerinin evrimi de daha …
ABD’nin kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle Suriye rejiminin kontrolünde bulunan bir havaalanını bombalaması ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerde beklenmedik bir gerginliğe …
ABD Suriye’yi neden vurdu? Bu sorunun tek bir yanıtı var: Suriye rejiminin İdlib’de kimyasal silah kullandığı yolunda yayılan raporlar ABD’nin …
Türkiye’nin El-Bab operasyonuyla birlikte Fırat Kalkanı harekatının sona erdiğini açıkladığı ve sıcak çatışmadan şimdilik uzaklaştığı bir sırada bu gelişmenin yaşanması …
Türkiye 24 Ağustos 2016 tarihinde başlayan harekat ertesinde önce Cerablus’ta, sonra Dabik’te ve nihayet son olarak da El-Bab’ta “geçici üs”lerde …
29 Mart tarihinde ise Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May ülkesinin AB’den çıkışı sürecinin başlatılması için Lizbon Antlaşması’nın 50. maddesini işletmeye …
Bazı çevrelerde ise, popülizmin o kadar da kötü olmadığı, kutuplaşmanın siyasi alternatif arayışlarına yol açtığı, bunun da demokrasiyi güçlendirdiği savunuluyor. …
Bölgede IŞİD ile mücadele son safhasına girmek üzere. Bir yandan Irak’ta ABD’nin artan desteğiyle Irak ordusu Musul harekatının sonuna doğru …
14 Temmuz 2015 tarihinde İran ile P5+1 ülkeleri (bu ülkeler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi olan ABD, Rusya, …
Tam da bu sırada 16 Mart 1921’de imzalanmış olan tarihi Moskova Antlaşması’nın bugün 96. yıldönümünü yaşıyor olmamız hem Türkiye’nin içinde …
Başkanlık görevine başladığından bu yana Trump önde gelen birçok dünya lideriyle görüştü. Bunlar arasında Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, Japonya …
İki lider altı ay içinde dördüncü kez bir araya gelecekler. Bu görüşmede Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı sürdürülen mücadelenin gündeme …
Türkiye’nin AB ile gümrük birliği anlaşmasını imzalaması ileride AB’ye üyeliği için de önemli bir hamle olarak görülüyordu. 2005 yılında başlayan …