Bir yandan da İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısı bu gelişmelere karşı bir tepki olarak algılanıyor ve topluma …
Kıta Avrupa’sı bir yandan Birleşik Krallık’ı kaybetmenin sakıncalarını tartışıp bu sakıncaları asgariye indirmek için ayrılış müzakerelerinde neye dikkat edeceğini hesaplıyor. …
Hatta, Türkiye’nin AB üyeliği sürecine en güçlü desteği veren Birleşik Krallık’taki dostlarıma veda ederken inanç ve güvenle “Biz gelmeden sakın …
Dış ticaretimizden ekonomimize, para politikasından yatırım politikalarına varana dek birçok konuda Türkiye’yi de etkilemesi kaçınılmaz olan bir kararın arifesindeyiz. Ancak …
Biraz da bu nedenle dış politika konusunda daha sessiz, daha diplomatik ve daha usulüne uygun bir üslup kullanılmaya başlandı son …
Brüksel’deki terör saldırıları Avrupa Birliği’nin kalbinde yapılmış bir eylem olarak düşünülmeli. Yıllardır AB’nin tüm kurumlarına ev sahipliği yapan Brüksel aynı …
Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehlike halkına anlatılandan ve kanıksatılmaya çalışılandan çok daha büyük. 2013 yılında Reyhanlı’da başlayan ve Türkiye’nin tarihinde …
Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler 24 Kasım 2015 tarihinden itibaren yeni bir döneme girmeseydi dün 16 Mart 1921 tarihinde imzalanan …
Suriye’de 27 Şubat tarihinden bu yana uygulanan ateşkes bazı ihlallere rağmen sürüyor. Ateşkes 14 Mart tarihinde başlaması öngörülen Cenevre barış …
7 Mart tarihinde Brüksel’de yapılan AB-Türkiye Zirvesi Türkiye’nin Suriye’li mülteciler krizi üzerinden AB ile ilişkilerinde yeni bir ivme yakalaması için …
1639 yılında Osmanlı Devleti ile Safevi Devleti arasında imzalanan Kasr-ı Şirin Anlaşması’nın Türkiye ile İran arasında bugünkü sınırı belirleyen anlaşma …
Türkiye’nin dış politikasında son yedi yıldır uygulanan çizginin İsrail, Irak, Mısır, Suriye, İran, Rusya ve ABD ile olan ilişkilerimizde ciddi …
Bir ülkede demokrasinin ne kadar olgunlaştığı, toplumun her katmanına yayılıp yayılmadığı, demokrasinin gereği olan ifade özgürlüğünü yöneticilerden halka herkesin iliklerine …
Suriye ile ilgili Cenevre görüşmelerinin yeniden ertelendiği açıklandı. Bununla birlikte, çatışmaların durdurulması ya da ateşkes sağlanması ile ilgili olarak verilen …
Türkiye’de kendi sınırlarımızın ötesinde etki alanları oluşturmak, komşulara söz geçirmek, bir koyup üç almak, yakın coğrafyamızda düzen kurucu ülke olmak …
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri 16 Şubat tarihinde Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olarak sürdürdüğü top atışlarından endişe duyduklarını ifade ettiler …
Suriye macerası nefes kesen bir dedektif romanı gibi ilerliyor. Sayfanın sonu gelmeden bir sonraki sayfaya geçerek devamını okumak için adeta …
“Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” ifadesi Türkçe’de yerleşmiş köklü ve hatırı sayılır bir atasözü olarak geçer. “Bir iş, durum ya da …
Bölgemizin en kadim kentlerinden olan Halep’in son günlerde yaşadığı trajedi insanlığın yeni bir utanç sayfası olarak tarihe geçmek üzere. Rusya’nın, …
28 Ocak 2016 tarihinde Lefkoşe’de önemli bir üçlü zirve vardı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Güney …
Ülkenin bir köşesi kan gölüne dönmüşken, bir diğer köşesinde insanlık adına utanç verici manzaralar yaşanırken başka köşelerinde mutlu mesut yaşam …
Cenevre’de 29 Ocak tarihinde başlayacak olan Suriye ile ilgili görüşmelerde masada kimin olacağı tartışmaları gündemin üst sıralarında yer almaya devam …
Suriye ile ilgili olarak bugün başlaması beklenen Cenevre görüşmeleri bir kaç gün ertelendi. Altı ay sürmesi öngörülen bu görüşmelerde, daha …
Türkiye’nin gündemi bu hafta oldukça yoğun geçiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İngiltere, İsviçre ve Almanya’yı kapsayan seyahatinin öncelikli hedefinin yabancı yatırımcıları …