Din anlaşılmalıdır. Anlaşılmaması için elinden geleni yapanlar, dini en çok kullananlardır. Kuran’ın Türkçe okunması, ibadetlerin Türkçe yapılması tartışmalarında “zinhar küfürdür” …
Dinselleşme, insana ve yaşama yabancılaşmayı beraberinde getiriyor. İnsanı, varoluşsal doğasından ve yaşamından koparan din simsarları, İslam dinine kendi arzularına göre …
Taciz, tecavüz ve cinsel istismar, dünyada ve Türkiye’de kuşkusuz her kesimden, her meslek ve meşrepten kişiler tarafından işlenmektedir. Başka bir …
Risaleci deccal, Said-i Şarlatan, bombacı deccal de Fetödür. Gerçek İslâm’ın aydınlık yüzünden gözleri rahatsız olan Said-i Şarlatan ve şürekası, Fetullah …
Tarikat ve cemaat kavramları neredeyse bütün dinsel gruplar için birbirinin yerine kullanılır. Ben de böyle kullanacağım, ama bu sözcükler arasındaki …
Andımız toplumu ikiye bölmedi. Farklı isimler, partiler, gruplar, tarikatlar, dinciler, liberaller ve içi geçmiş solcular olarak adlandırılan, dağınıkmış gibi duran …
Anayasa değişikliği tartışmaları devam ederken bu gün Veryansıntv ve diğer medya organlarına, Danıştay 8. Dairesinin 2018’de aldığı “Andımız kaldırılamaz” kararı …
“Birkaç iyi adam” sayıyı değil Cumhuriyetçi milli duruşu anlatır. Hemen her fırsatta Fetö ve onun terörist faaliyetlerine, din perdesi ardındaki …
Bu yazımda, Hizbu’t-Tahrir denilen ve Yargıtay tarafından terör örgütü olduğu tescillenen[1] Fetö tipi bir örgüt hakkındaki bilgi ve değerlendirmelerimi Veryansıntv …
Sefalet, yerde sürünme, alçalma, adileşme, aşağılık olma anlamlarına gelir. Ahlak ise bunun tam tersidir: karakter, huy, insan doğası ve yücelme …
Unesco’nun 2021’i “Yunus Emre Yılı” ilan etmesi vesilesiyle Yunusca Dergisi çıkarmak için Türkiye’nin en yetkin aydınlarıyla kolları sıvadığımızı bu köşede …
Eş cinselliğin doğuştan gelen bir cinsiyet veya yönelim olup olmadığı tartışmasını tabiplere bırakacağım. Ben bu sorunu sosyal-psikolojik ve sosyo-kültürel açıdan …
Felsefe, var olan ve var olduğu sanılan her şeyi kendine okunacak bir metin olarak görür. Doğa, din, insan, kitap, tablo, …
Daha önce, ideolojiden ne kastedildiğini anlatmıştık. Bilim ile arasındaki farkı açıklamak için, ideolojinin ne anlama geldiğini ele almaya çalışmıştık. Şimdi …
Politik süreçlerle bilimin, üniversite kavramı ile siyasi çekişmelerin yoğunlaştığı günümüz koşullarında ideoloji ile bilim arasındaki gel-gitlerin oluşturduğu karmaşaya ışık tutabilmek …
Bundan yaklaşık bir yıl önce değerli Ümit Doğan yine Veryansıntv’de , “İskilipli Atıf, şapkaya Karşı Çıktığı İçin mi İdam edildi?” …
Bilim, Türkçemizde çok genel, kapalı ve sınırları belirsiz anlamlar yüklenerek kullanılan harc-ı âlem bir kavrama dönüşme tehlikesi ile yüz yüzedir. …
Millet nedir? “Millet” Arapçadan dilimize olduğu gibi geçmiş bir sözcüktür. Şekil olarak aynı olsa da anlamı değişmiştir. Millet Arapçada “din” …
Kamuya hitap etmenin iki temel yolu vardır: yazmak ve konuşmak. Yazmak konuşmaya göre daha çok sorumluluk ve ağırbaşlılık gerektirir. Konuşmak …
“Bıraktın aklı, seni seni unuttun.” Yunus Emre Ölümünün 700. Yıldönümü dolayısıyla Unesco 2021’i “Yunus Emre Yılı” olarak belirledi. “Türkçenin Peygamberi” …
Türkçe dua, ibadet ve ezan konusunda Diyanet’in açıklamalarına bazı sorular yönelterek yanıt verdiğim ilk yazımdan sonra, rahmetli Mümtaz Turhan’ın “Kültür …
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 Aralık 2020’de Mevlana’nın 747. Vuslat yıldönümünde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Şeb-i Arus töreni düzenlemişti. Başta Diyanet İşleri …
Üyesi bulunmaktan onur duyduğum üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz, meslektaşı olmaktan utanç duyduğum bir öğretim elemanının sokak ağzına bile ağır gelecek iğrenç …